E/S Movitz

Movitz - Elbåt i Stockholm

E/S Movitz byggdes 1960 i Tyskland och har byggts om i omgångar till det trevliga fartyget hon nu är. Nu för tiden har vi en ljus härlig salong med bar och god sikt runt om samt ett soldäck där man gärna sitter och njuter av färden.

Drivlinan är sedan några år tillbaka den mest moderna och avancerade man kan tänka sig. Eftersom den nu är eldriven kan man nu glida fram genom Stockholms vatten tyst och bekvämt. Med snabbladdning(supercharger) kan man ladda fullt på bara 10 minuter men vi kan också ladda via vår vanliga landström när vi ligger till kaj. Med hjälp av våra generatorer ombord kan vi också producera el så vi alltid kommer fram även om vår laddade el skulle ta slut.

Vi kan som mest ta med oss 98 personer varav 30 uppe på soldäck. I salongen finns normalt sittplats för 38 personer men kan vid behov dukas för 46 personer.

I serveringen hittar ni både god öl och trevliga viner och självklart något gott att tugga på. När solen skiner och suget efter glass blir för stort så kan man även köpa sig en god glass att njuta av på soldäck.

Vid charter så samarbetar vi med riktigt bra cateringfirmor som ordnar med god mat.


Charterinfo Pendeltrafik

Fakta

Namn E/S Movitz
Callsign SBTU
Byggår 1960
Varv J J Sietas Werft, Hamburg
Längd 23,02 m
Bredd 5,23 m
Djupgående 1,80 m
Dräktighet 66/19
Fart 9 knop
Fartområde E